Marjatta Ripsaluoma: Torpeedo

Marjatta Ripsaluoma
Torpeedo
Ilmestymispäivä: 11.11.2010
Hinta: 24,90
Alv 9 % sisältyy kirjan hintaan.

ISBN 978-952-67415-0-5
Kustantaja: UltraArt, UltraArt Books

Torpeedo on marraskuussa ilmestyvä romaani. Teoksen on kirjoittanut Marjatta Ripsaluoma, joka vastasi lapsuutensa lakeuden kutsuun ja päätyi Vaasaan, kolmen maan ja 27 paikkakunnan kautta, akateemiseksi pätkätyöläiseksi aikana, jolloin sellaisia ei vielä ollut edes olemassa.

"Nalle hävisi sen muuton aikana jonnekin. Sitä ei löytynyt enää koskaan.
Mutta tämän kissankieliasian kirjoitin heti ylös pieneen muistivihkoon kun päästiin kotiin. Siitä kirjoitin sen päiväkirjaan sitten kun sain sellaisen syntymäpäivälahjaksi. Muistia piti vahvistaa. Sitä paitsi sen piti ulottua niin kauas kuin mahdollista. Muisti oli kuin linja-auto tai juna: sillä piti pystyä ajamaan edestakaisin ja pysähtyä ihan siellä missä tahtoo." Marjatta Ripsaluoma: Torpeedo.



Ripsaluoma tavoittaa romaanissaan tarkkanäköisesti pienen tytön ajatusmaailman. Tyttö havainnoi ja yrittää ymmärtää aikuisten oudolta vaikuttavaa maailmaa, jossa tuntuu olevan sääntöjä joka asialle, joillekin enemmän ja jotkut säännöt näyttävät muuttuvan aina tilanteen ja äidin vaihtelevien mielialojen mukaan. Siksi onkin aina tärkeä tarkastaa, millainen ilme äidin kasvoilla kulloinkin on. Tosin siitäkään ei voi aina ennustaa sitä, nouseeko myrsky vai ei. Pieni tyttö yrittää kovasti ymmärtää, miksi joskus asiat nostavat myrskyn ja joskus eivät. Sen hän kuitenkin oppi jo varhain, että navettakissoilla ei ole nimeä. Eikä hän kysellyt siitä enempää.

Kustantaja: UltraArt, UltraArt Books
ISBN 978-952-67415-0-5
Kannen kuva: Marjatta Ripsaluoma
Kannen suunnittelu ja taitto: Leo Ackley


Voit tilata tuotteet suoraan sähköpostilla osoitteesta:
ultraart.syt(@)gmail.com
tai käyttää tilauslomaketta.
Tuotteiden hinnat sisältävät alv 23 %.
Kirjojen alv 9 %.

UltraArt
UltraArt Books UltraArt Kirjat

Palvelemme arkisin (ma-pe) klo 8.00-17.00 numerossa

040 744 7131

Sähköposti ultraart.syt(at)gmail.com
Y-tunnus: 2294074-9
UltraArt
mukana arjessa ja juhlassa

Kommentit